فناوری eSim تا چند سال دیگر جای سیم کارت های فیزیکی را در گوشی های تلفن همراه میگیرند،روز گذشته همایشی با حضور مسئولان و مدیر ارشد حوضه eSim و توماس لارسون برگزار شد .
تکنولوژی Embedded-SIM یا سیم کارت مجتمع که به اختصار eSIM نامیده می شود نخستین بار در سال 2013 میلادی معرفی شد که ائتلاف GSM حدودا یک سال پیش برای آنکه پشتیبانی از این تکنولوژی را در دستگاه های مختلف سرعت بدهد، مجموع قوانین خود در این رابطه را به روز رسانی کرد.
در همایش برگزار شده، علاوه بر معرفی تکنولوژی eSIM به عنوان فناوری توانمندساز انقلاب دیجیتالی، چالشهای ورود این تکنولوژی به کشور، نیازمندیهای بومی و جایگاه اپراتورها به عنوان حوزههای اجرایی تشریح و بر هماهنگی و همکاری اپراتورها و سازمان تنظیم مقررات در این زمینه تأکید شد.
eSIMچیست؟
eSIMها در واقع تکنولوژی تشخیصی کارت های پلاستیکی را در داخل پردازنده دستگاه یا خود مودم یکپارچه سازی می کنند.
به عنوان مثال در مورد چیپ های اینتل می توان گفت که این فناوری درون مودم XMMTM 7260 آن که هم اکنون در بازار وجود دارد . کوالکام هم تکنولوژی مذکور را در چیپست اسنپدراگون 835 پیاده سازی خواهد کرد.
کاربران این نوع سیم کارت ها صرفا محدود به استفاده از خدمات یک اپراتور نخواهند بود و به لطف قاعده ای به نام تامین از راه دور سیم کارت (یا به اختصار RSP) میتوانند چندین پروفایل یا اکانت مختلف را در خود ذخیره کنند و در نتیجه به راحتی و بدون نیاز به خرید سیم کارت جدید، اپراتور خود را تغییر دهند.
ه لطف eSIMها ضمن اینکه در جریان سفرهای خود از مراجعه به فروشگاه های فیزیکی برای خرید سیم کارت معاف خواهید شد و دیگر مجبور نیستید برای قراردادن سیم کارت درون جایگاهش به دنبال سوزن و دیگر ابزارهای کمکی بگردید، این فرصت نیز برای شرکت ها فراهم می شود تا محصولات خود را با ابعاد و قطر کمتری تولید نمایند.
eSimخطری برای اپراتورهای تلفن همراه
اگر اپراتورها نتوانند هرچه سریعتر سازوکار لازم برای تعیین و گزینش جایگاه جدید خود در این اکوسیستم را فراهم کنند، آنگاه تهدیدی جدی برای آنها به وجود خواهد آمد که میتواند تبعات بسیار سنگینی را به همراه داشته باشد.
پیشبینی میشود در سال 2020، بیشتر گوشیهای تلفن همراه دارای eSIM بوده و تهدید عدم تطابق با روال فعلی برای اپراتورها در پیشروی آنها قرار دارد.